Maandelijks Archief: JANUARI 2018


26 Jan 2018

Oliebollen met mosterd

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
We kennen allemaal het fenomeen van paas-eieren die in januari al in de winkel liggen. Of pepernoten die in september al om je oren vliegen. Schoon Spel laat zien dat het ook anders kan. Slecht één maand nadat het toernooi is gespeeld en dan ook nog omdat er speciaal naar gevraagd werd, nu dan eindelijk een verslag van het oliebollen-toernooi 2017. "Mosterd na de maaltijd", zou uw verslaggever normaal gesproken zeggen. Maar omdat hij nu zelf de oorzaak is, blijft dit buiten het verslag.

Op zaterdag 30 december j.l. streden twintig, tot op het bot gemotiveerde, deelnemers om de erfenis van John. (Oliebol van het jaar 2015 en 2016). In drie bloedstollende ronden bleef Ada haar concurrentie voor. En wat is een podium zonder Sonja? Dat is als Asterix en Obelix zonder de Romeinen. De derde plaats werd een prooi voor Anja B. Een speciale prijs was er voor Lili. ...


alles...
16 Jan 2018

Het enthousiasme lijkt (Kongr)over.

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
Er zijn steeds minder zaken zeker in het leven. Maar het eerste toernooi in het nieuwe jaar is en blijft bij Kongrovers. En dus verzamelde MCR spelend Nederland zich afgelopen zaterdag in Zaandam alwaar Gert van de Vegt ons op zijn karakteristieke manier ontving. De Schoon Spel afvaardiging was niet al te groot. Nog niet zo heel lang geleden gingen toernooien niet door als Schoon Spel niet kwam.  Tegenwoordig zie je slechts verbaasde blikken als men een deelnemer uit Oss of omgeving tegen komt. Bij de competitie spelers waren er 48 deelnemers. Beste Schoon Spel'ler werd Anja B. op een mooie 12e plaats. Olav deed het ook verrassend goed met een 18e plek. Dimphy viel een beetje tegen met een 40e stek. Bij de recreanten hadden we slechts één troef in handen. Een wisselvallige Ada greep de dertiende plek in een veld van 32 deelnemers.