Maandelijks Archief: NOVEMBER 2017


29 Nov 2017
Op dinsdag 12 december a.s. is de 25e en laatste ronde van de MCR club competitie 2017. De beste 20 resultaten tellen mee voor de ranglijst, de overige vijf worden "gestreept". Anja O., winnares in 2016 gaat ook nu weer aan de leiding met 61 punten. Maar Dimphy zit op het vinkentouw met 58 punten. Tenminste, dat zou je zo zeggen. Maar feit is dat beide dames nog maar drie punten bij kunnen schrijven omdat hun 20e resultaat nu 1 punt is. Daar komt nog bij dat het verschil in mahjongpunten bijna 1200 is, zodat we mogen concluderen dat Anja haar titel weer mee terug naar Berghem neemt. Om dezelfde rede gaat Dimphy met de tweede plek aan de haal. De spanning zit hem in de strijd om de derde plaats. Daarvoor komen nog vier spelers in aanmerking. Het brons is nu nog in handen van Ina met 54 punten. Maar Sonja, Kees ...


alles...
28 Nov 2017

Schoon Spel kampioenen fabriek

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
Ondanks de (valse) bescheidenheid mocht iedereen na afloop van het negende en laatste Dertien Wezen Toernooi weten dat beide heren Nederlands Kampioen waren geworden. Geduldig poseerden zij voor de nationale en internationale pers. Menno had zojuist zijn naaste belager Chris Scheffler achter zich gelaten in de race naar het ulitieme doel, de titel bij het MCR. Foppe had tijdens het RDO van enkele weken geleden al de hoofdprijs binnen gehaald bij het Riichi. Een goed bewaard geheim is overigens dat Chris Scheffler ook lid is van Schoon Spel. Kortom het is Schoon Spel wat de klok slaat. De aanstaande ex-schoon spel'lers waren vol lof over elkaar. "Wat ben jij een ontzettend goede mahjong speler". "Oh, dank je wel. Maar jij kunt er ook iets van. We zijn per slot van rekening niet voor niks Nederlands Kampioen geworden. Pak een pilsje van me". 

Onder de toehoorders leefde nog even de hoop dat ...


alles...
28 Nov 2017

Menno wint 13 wezen toernooi

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
Het was een spanning waar veel mensen onder zouden bezwijken. Want niet alleen stond de winst van het laatste Dertien Wezen toernooi op het spel. Ook moest er constant gerekend worden om te bepalen wie zich Nederlands Kampioen MCR 2017 mocht noemen. Uiteindelijk pakte Menno alles wat er te pakken was. Met een maximale score van 16 punten won hij het toernooi. Tevens liet hij Chris Scheffler achter zich op de Nederlandse ranglijst. En daarom zal deze sympathieke Arnhemmer op het bondstoernooi worden gehuldigd als beste MCR speler van Nederland. In een veld van 68 deelnemers werd Dimphy 12e, Anneke 27e, John 30e, Joop 33e, Olav 37e, Anja O. 39e, Sohana 43e, Pieter P. 49, Mattheu 50e en Foppe 65e. Bij de recreanten haalde Franka een zevende plaats waarmee ze net boven het midden eindigde. Schoon Spel wil graag De Dertien Wezen bedanken voor negen hele mooie toernooien. Helaas hebben de ...


alles...
19 Nov 2017

Dimphy wint RDO 2017

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
In het weekend van 4 en 5 november organiseerde Schoon Spel het Riichi Dutch Open (RDO). Na negen hele spannende ronden ging Dimphy uiteindelijk met de eerste prijs aan de haal. Vlak voor Gerda van Oorschot en Marianne Croeze die met een fantastische laatste ronde de derde plek voor zich opeiste. Het toernooi werd ontsierd door diverse incidenten waarbij de emoties soms hoog opliepen en het respect voor elkaar tot het nul-punt daalde. De drie F's van de EMA (Fun, Friendship en Fairplay) waren ver te zoeken. Behalve Dimphy deden namens Schoon Spel ook nog mee: Foppe (7e), Sohana (10e), Joop (13e), titelverdediger John (17e), Reylly (21e) en Pieter P. (35e). Zoals wel vaker waren de randzaken zoals caterering, score verwerking en bedienend personeel tot in de puntjes geregeld. Iedereen die aan dit geslaagde toernooi heeft bijgedragen kreeg daarvoor dan ook een bedankje.
19 Nov 2017

Pieter P. wint Doppel Turnier

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
In het weekend van 28 en 29 oktober vond in Duitsland het unieke Doppel Tournier plaats.  Op zaterdag een MERS-1 Riichi toernooi en op zondag een MERS-1 MCR toernooi. Deelnemers hoeven niet aan beide toernooien deel te nemen. Na de tweede dag worden de twee eindstanden samengevoegd en wordt er een winnaar bepaald. En nadat alle voorgaande edities werden gewonnen door de familie van der Linden, was het dit jaar de beurt aan Pieter P. Met een 5e plaats bij het Riichi en de eerste plek bij het MCR, kaapte hij de wisselbokaal weg voor de neuzen van Ad en Pauline. 

Namens Schoon Spel deden verder mee: John (Riichi 7e, MCR 13e), Dimphy (Riichi 8e, MCR 24e), Olav (Riichi 13e, MCR 7e) en Els Riichi 24e, MCR 35e)