Maandelijks Archief: DECEMBER 2017


20 Dec 2017

Er staat geen maat op Sonja

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
Het zat er al enkele maanden aan te komen maar gisteren avond werd dan het officieel. Na 2014 en 2015 wordt Sonja opnieuw winnaar van de Riichi Club Competitie. Ook de strijd om de tweede plaats was er helemaal geen. Terwijl Menno (3e) zich had voorgenomen een aanval op het zilver in te zetten was het meer de vraag of hij zijn bronzen plek wel kon behouden. Uiteindelijk lukte hem dat wel, zodat Dimphy haar tweede plaats vast kon houden. Na een jaar van afwezigheid op alle toernooien heeft Sonja aangekondigd een gooi te doen naar één van de beschikbare tickets voor deelname aan het ERMC2019. Aan haar capaciteiten zal het zeker niet liggen. Het is vooral een zaak van de juiste "mindset". Maar John en zijn Riichiclub Anpai zullen er alles aan doen om Sonja naar Den Bosch te brengen.
13 Dec 2017

Anja O. prolongeert MCR titel

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
De eindoverwinning in de MCR Club competitie was natuurlijk geen verrassing meer. Ook de tweede plaats van Dimphy stond al vast. En wat is een podium zonder Sonja? Zij pakte dan ook de derde plaats. Al werd dat wel bepaald door de mahjong punten want ook Ina had evenveel tafelpunten vergaard. 

Anja O. haalde met haar twintig beste resultaten in 2017 bijelkaar 61 tafelpunten. Een gemiddelde van 3,05 geeft de overwinning nog wat extra glans. 
05 Dec 2017

John wordt kroonprins van Duitsland

geplaatst door Schoonspel in Algemeen
Het was een spannend gevecht. Na bijna elke hanchan was er weer een nieuwe leider. Toen de negende en laatste was gespeeld stond John op de tweede plaats. Uiteindelijk op een behoorlijke afstand van de winnaar maar met een flinke voorsprong op de nummer drie. Ook Els kan terug kijken op een geslaagd toernooi, afgesloten met een 10e plaats. Vooral op de eerste dag speelde ze ijzersterk. Op een gegeven moment stond ze zelfs derde. Hoogtepunt voor haar was echter het bezoek aan de lokale Kerstmarkt. Waar John zich zorgen maakte of alle gekochte Kerst spullen wel in de auto zouden passen, stroopte Els alle kramen af op zoek naar nog een koopje. Voor Olav was het zijn eerste buitenlandse Riichi toernooi. Vooraf had hij geen hoge verwachtingen en dat kwam ook voor 100% uit. Met een uiteindelijke 28e plaats hield hij uiteindelijk 4 tegenstanders achter zich.