Maandelijks Archief: FEBRUARI 2017


19 Feb 2017
Het doet altijd weer een beetje pijn om te constateren dat het Valentijnstoernooi, het mooiste, grootste en best gewaardeerde toernooi van Nederland is. Een prachtige locatie en fantastische catering maken het plaatje compleet. Het enige puntje van kritiek was dat de uitslag vaak lang op zich liet wachten en dan ook nog niet correct was. Maar ook daar is aan gewerkt zodat we nu kunnen spreken van een perfect georganiseerd toernooi. Chapeau. Voor de competitie-spelers van Schoon Spel viel er weinig te juichen. Foppe (15e), Pieter B. (19e) en Anja O. (26e) eindigen nog redelijk bovenin. Maar voor Menno (45e), Olav (47e), Ada (56e), Anneke (64e), Dimphy (74e), Anja B. (81e) en Mattheu (85e) was er weinig eer weggelegd in een veld van 88 deelnemers.

 

Bij de recreanten had Schoon Spel slechts één inschrijving. Maar dat is blijkbaar meer dan genoeg om de titel van Nederlands Kampioen 2017 binnen te ...


alles...
12 Feb 2017
Soms krijgt een tournooi een onverwachte of onterechte winnaar. Soms is de winnaar wel terecht maar gun je die persoon de overwinning niet. En heel soms heb je bij de prijsuitreiking een zaal vol jaloerse en gefrustreerde mensen. Maar dit alles was niet van toepassing op de winnaar van het eerste Fuyu Taikai. Met een straatlengte voorsprong pakte Ans Hoogland de titel. De tweede plek werd opgeeist door Martijn Gulmans terwijl Cor Hoogland, inderdaad de man van, beslag legde op de derde plaats. Tijdens de vier hanchan die werden gespeeld was de sfeer ontspannen en vriendschappelijk. Iedereen gunde elkaar het beste. Uw schijver had de eer (of pech) om bij de latere winnares aan tafel te zitten. En terwijl ze met een charmante glimlach de drie tegenstanders van tafel zwieperde, nam ze ook de tijd om mahjong-gerichte vragen te beantwoorden en tips te geven. 

 

Een aantal spelers die namens ...


alles...