Welkom bij Schoon Spel

Mahjong, ook wel het “Spel der 1000 Wonderen” genoemd is boeiend en verslavend! Je hebt vast wel eens gehoord van het Chinese spel Mahjong of het wel eens gespeeld op de computer, waarbij steeds twee dezelfde stenen weg geklikt moeten worden. Achter de beeltenissen op deze stenen schuilt echter een boeiend strategiespel dat je speelt met vier spelers en dat buiten de stenen niets met de computervariant te maken heeft.

Het lijkt meer op Rummikub, maar dan met veel meer mogelijkheden. Als jij diegene bent die bij Rummikub alles door elkaar schuift, op zoek naar de beste combinaties, de hoogste punten en de manier om die ene steen kwijt te raken zodat je als eerste uit kunt zijn, dan is Mahjong waarschijnlijk de perfecte uitdaging voor jou!

Mahjongclub “Schoon Spel” is op 1 januari 2009 opgericht voor Oss en omstreken. De naam refereert aan een term uit het Mahjong; “Schoon Spel” betekent alle stenen van één soort gecombineerd met draken en winden. Daarnaast is “Skôn Spel” ook Brabants voor mooi, leuk of boeiend spel. Dubbel zo leuk, dus!

Het gezelschap is ontstaan uit een personeelsvereniging op initiatief van Dimphy van Grinsven. Net als enkele andere leden van de club neemt zij geregeld deel aan nationale en internationale toernooien. "Schoon Spel" heeft een 3-koppig bestuur, zij zetten zich vol enthousiasme in voor het Mahjongspel met clubavonden en jaarlijkse toernooien. “Schoon Spel” begon bescheiden, maar heeft zich door de jaren heen uitgebreid met Mahjong-liefhebbers uit de regio van Oss, zoals Berghem, Nistelrode, Oijen, Heesch,  zelfs uit Nijmegen en Den Bosch. Met een ledental van ongeveer 30 zijn we één van de grootste clubs van Nederland.

Een deel van de leden speelt ook de Japanse variant van mahjong het “Riichi”. 

Interesse?

Schroom niet om een keer vrijblijvend een kijkje te komen nemen op een van onze clubavonden om kennis te maken met het spel Mahjong. Wij komen elke dinsdagavond in Oss bijeen, van 19.30 tot 22.30 uur. Kijk  hier voor meer informatie.

Agenda

Datum Activiteit
13-feb-24 * * * Carnaval * * *
20-feb-24 MCR competitie
27-feb-24 * * * Training * * *
5-mrt-24 MCR competitie
12-mrt-24 Recreatief + Riichi comp.
19-mrt-24 MCR competitie
26-mrt-24 Recreatief + Riichi comp.
2-apr-24 MCR competitie
9-apr-24 Recreatief + Riichi comp.
16-apr-24 MCR competitie
23-apr-24 Recreatief + Riichi comp.
30-apr-24 MCR competitie
7-mei-24 Recreatief + Riichi comp.
14-mei-24 MCR competitie
21-mei-24 Recreatief + Riichi comp.
28-mei-24 MCR competitie
4-jun-24 Recreatief + Riichi comp.
11-jun-24 MCR competitie
18-jun-24 Recreatief + Riichi comp.

Het laatste nieuws