Valencia, 29/30-apr-2023  -  Voor het eerst in weken laten Kees en Dimphy wat van zich horen. Sinds het toernooi in Temse (11/12 maart) toeren ze door Europa om aan verschillende toernooien deel te nemen. Dat wil zeggen, Dimphy doet de toernooien en Kees maakt de lokale markten en winkelcentra onveilig. Altijd weer op zoek naar leuke hebbedingetjes. Dit weekend stond Valencia op de agenda. Op dezelfde plek waar in oktober het EK MCR zal worden gespeeld werd nu een riichi toernooi georganiseerd.

Ondanks dat het riichi in opkomst is blijft het aantal deelnemers aan toernooien nog wel achter bij het MCR. Maar een beetje wedstrijd heeft toch wel tussen 40 en 60 spelers. En als je dan, zoals Dimphy (uiterst rechts op de foto), op een 19e plaats eindigt dan heb je het niet slecht gedaan.

Hoewel er weliswaar 6 nationaliteiten op het wedstrijdformulier stonden hadden er slechts 1 à 2 spelers per land ingeschreven. En omdat het riichi in Spanje zelf ook nog maar in de kinderschoenen staat waren er dus maar 20 deelnemers. Dit alles in ogenschouw genomen ga je toch anders naar een behaalde 19e plaats kijken. En om nog maar eens te onderstrepen hoe zwaar de concurrentie was voegde Dimphy er nog aan toe dat ze voor die voorlaatste plaats nog hard heeft moeten knokken. Slechts de voorzitter van de Spaanse Mahjong Bond kon ze achter zich houden. 

<terug>