Ondanks dat het coronavirus nog steeds rondwaart zijn we in de gelukkige omstandigheid dat we elke week onze clubavond kunnen houden. Dit jaar worden we bij binnenkomst ontvangen door de schaakclub. Diezelfde mensen verbannen ons in onze pauze ook naar een aparte ruimte. En dat allemaal zodat ze ongestoord in de openbare ruimte kunnen spelen. Het moet niet gekker worden .... Maar genoeg azijn gepist. De competitie is in volle gang. Sohana, die ook al een periode heeft gewonnen, gaat met afstand aan de leiding. Maar veel anderen zijn vastbesloten om haar te achterhalen. 

En over de competitie gesproken. We hebben bericht gehad dat het wijkcentrum drie weken dicht gaat. Daarom hebben we de planning voor de derde en vierde periode aan moeten passen. Een en ander is terug te vinden in de agenda. Ook hebben we ruimte gemaakt voor drie trainingsavonden. Daarin gaan we een klein stukje theorie behandelen maar uiteraard gaan we die theorie uitgebreid toepassen tijdens het spelen van mahjong met wat aangepaste regels. 

Als laatste nog dit. We zijn enkele weken geleden begonnen met het spelen van riichi. Enkele jaren geleden waren nog veel speler "into" de Japanse variant. We hadden toen ook een competitie en een kampioen aan het einde van het jaar. Zover gaan we dit jaar niet. Maar voor 2023 is het wel de bedoeling om een volledige competitie op te tuigen en een opvolger te zoeken voor de kampioen van 2019, Cisca. Of welllicht kan ze haar titel verdedigen.

Het bestuur wenst iedereen alvast een hele fijne vakantie toe. <home>