Heemstede, 18-feb-2023   Ondanks alle krampachtige beweringen van mannen dat ze met Valentijnsdag wél extra moeite doen voor hun "liefje" weten we allemaal dat 14 februari een vrouwending is. Dat mag je eigenlijk niet hardop zeggen en waarschijnlijk zal de woke-gemeenschap wel over me heen vallen. Om nog maar te zwijgen over de feministen die elke uitspraak aanpakken om te bewijzen dat vrouwen niet gelijk worden behandeld. 

Maar gelukkig hebben we de foto's nog. Mag ik u bewijsstuk A voorleggen. Op de afbeelding zien we het podium van de 14e editie van het Valentijnstoernooi. Ook deze keer weer gehuisvest in het Hageveld College te Heemstede. Op de foto zijn louter dames waar te nemen. "Waar zijn de mannen?" zult u zich afvragen. Die zijn dus helemaal niet geïnteresseerd in Valentijn en al zijn gebruiken waaronder een toernooi. Nee, de mannen hebben alleen maar belangstelling voor het heerlijke gebak bij binnenkomst. Het mahjong is slechts een hinderlijke onderbreking van een fijne lunch en geanimeerde gesprekken (over vrouwen, dat dan weer wel). 

Zo constateerde de heren tijdens de prijsuitreiking dat de dames gelukkig waren met de plaatsen één, twee en drie. Overigens waren in de top-10 überhaupt maar twee mannen terug te vinden. Maar natuurlijk is Schoon Spel wel enorm trots op Anja die een twee plaats uit het vuur wist te slepen. Slechts één puntje achter Wenda Vanderbist die na een afwezigheid van enkele jaren weer helemaal los ging. (Zoals ook uw verslaggever dat in de eerste ronde ondervond). Verder was onze club redelijk goed vertegenwoordigd. In een veld 72 competitiespelers eindige Olav (27e), Cisca (33e), Mattheu (34e) en Dimphy (68e). Plaatsen leidde tot tevredenheid, bedenkelijkheid en schaamte. Voor de recreanten van Schoon Spel was de afstand blijkbaar een te groot obstakel want we hebben ze, ondanks een uitgebreide speurtocht, niet kunnen vinden.

<terug>