Over een kleine drie weken wordt het wereldkampioenschap MCR gespeeld in Frankrijk. Namens Schoon Spel zullen drie mensen daar aan meedoen. Anja O, Mattheu en Olav. Ter voorbereiding speelden zij dit weekend het Rode Draak toernooi in Hengelo. Overigens waren zij niet de enige Schoon Spel'lers want ook Sohana en Anja B. hadden de weg naar het Twentse land weten te vinden.

Het toernooi zelf werd voor de 25e keer gespeeld en de historie van huiskamer en tuin naar denksport centrum werd op een leuke manier beschreven door Annemieke Hesselink. Uiteraard waren er wat kleine puntjes van kritiek maar door de bank genomen was het een prima wedstrijd.

Ook sportief gezien was het, zeker voor de WK-gangers, een goed toernooi. Waar Anja B nog net niet de poedel-prijs op hoefde te halen met haar 51e plaats eindige Mattheu keurig in de middenmoot (33e). Olav (16e) en Sohana (19e) pakten met 8 tafelpunten een plekje in de sub-top. Maar voor Anja O ging de vlag uit. Zij kaapte de derde plek weg voor de neuzen van twee andere spelers die ook 12 tafelpunten haalden maar met minder mini-punten naar de 4e en 5e plaats werden verwezen.

Op de tweede plaats eindigde Sandra van Wijngaarden van Hoeksteen van Utrecht. Zij kreeg twee weken geleden, tijdens het toernooi in Leuven, pas te horen dat ook zij naar het WK in Frankrijk mocht. Winnaar van het Rode Draak toernooi werd alleskunner Dennis Boekstaaf. Deze alles-of-niks speler met het motto "Ik kijk niet wat andere mensen weggooien" werd eerder al winnaar van riichi en nts toernooien.