De weg naar de overwinning van de clubcompetitie was er één vol hobbels en kuilen. Achter elke boom kon een beer verscholen zitten. Ook wolven, tegenwoordig steeds vaker bespeurd in Nederland, zaten op de loer om toe te slaan. Telkens als je dacht op het goede pad te lopen kwam je weer een kruising of splitsing tegen. En natuurlijk koos je dan voor de verkeerde richting. 

Het seizoen was opgedeeld in vier periodes. De winnaars daarvan (Sohana, Cisca, Trees en Dimphy) waren rechtstreeks geplaats voor de halve finales. De overige vier plaatsen werden opgevuld door de vier hoogst geëindigde spelers zonder periodetitel. (Anja B, Anja O, Marlies en Kees B.)

Op de dag van de halve finales bleek Sohana niet te kunnen komen. Haar plaats werd ingenomen door "lucky loser" Olav. En zoals te doen gebruikelijk werd dit buitenkansje met beide handen aangegrepen om uiteindelijk met een kansloze score laatste te worden aan tafel. Aan zijn tafel gingen Kees en Marlies door naar de finale. Over de andere tafel is niet veel bekend maar duidelijk werd dat de beide Anja's de eindstrijd hadden bereikt.

En dan is de avond van de grote finale aangebroken. Terwijl de overige spelers nog een laatste competieronde speelden die helemaal nergens meer om ging schoven de Anja's en de Borremansjes aan voor de finale. Over de gevechten is ook nu weer niet veel bekend omdat uw verslaggever om des keizers baard zat te spelen aan een heel gezellige tafel. Tussen al het gelach en geginnegap door was er ook nog tijd om wat frustraties te uiten. Ruim voor 22:00 uur kwam van de finaletafel het seintje dat de winnaar bekend was. Iedereen maakte zijn lopende spel af en ruimde op. De stoelen werden in carré-opstelling rond het podium geposteerd en de clubomroeper kon zijn werk doen. Na een korte terugblik op het afgelopen seiz.... bla bla bla ... op de derde plaats is geeindigd: Kees Borremans. Tweede werd, na een aanvankelijk sterke start, Anja B. En winnaar van de clubcompetitie 2022 is geworden: Anja O. Van harte gefeliciteerd en tot volgend jaar. <terug>