Leuven, 9/10-sep-2023 - Hij liep al wat langer met de gedachten rond maar dit weekend is het er dan toch van gekomen. Chris speelde zijn eerste buitenlandse toernooi. Zijn voorbereidingen waren om door een ringetje te halen. Hij had een hostel geboekt vlak bij de speellocatie en voor het vervoer had hij een plaatsje geregeld in de auto van Olav en Jacqueline. (Die gingen toch want ja, je zal maar eens een gezellig toernooi moeten missen, nietwaar).  

Na te zijn ingecheckt werd de afspraak gemaakt dat hij naar de airbnb zou komen lopen van het kwartet Marjoleine, Sandra, Jacqueline en Olav om vervolgens de binnenstad van Leuven onveilig te gaan maken. Nou is daar niet veel van terecht gekomen omdat ze al op het tweede terras Oscar en Marianne vd Nieuwendijk zagen zitten. Het duurde slechts enkele seconden voordat de nieuwbakken Zeeuwen het gebaar voor "hallo", "bier" en "honger" onder de knie hadden. Na het eten nog even naar de speellocatie om alvast een paar potjes te oefenen. De zaterdag was alweer begonnen toen iedereen zijn bed inrolde.

Toen het weer licht werd was het in rap tempo inschrijven en beginnen. Overal waar Chris aan tafel zat werden de gebaren voor chow, pung, kong en mahjong gebruikt. Er werd ook regelmatig bij de jonge Ossenaar geïnformeerd of ze wel het juiste gebaar gebruikten? En natuurlijk hoorde je vaak het van Chris zo bekende lachje. Tijdens de lunch kwam een Franse speler zich bij Chris voorstellen. Hij kende ook gebarentaal en al snel waren het de beste vrienden. 

Na twee dagen en zeven ronden was de uitslag er één zoals je die van tevoren uit kon tekenen. Heel veel Fransen in de top, de Nederlanders in de subtop en de rest er tussen of er achteraan. De spelers van Schoon Spel waren Olav (16e), Jacqueline (18e) en hoofdrolspeler Chris (27e). Zijn persoonlijke hoogtepunt lag in de zesde ronde door met een zelf gepakte vier gesloten pungen de tafel te winnen. Leuk voor Olav dat hij daar van heel dichtbij getuige mocht zijn.

Na de prijsuitreiking was het afscheid nemen geblazen. Middelpunt was wederom onze Chris. Iedereen kwam hem gedag zeggen en bedanken voor een gezellig weekend. En voor iedereen had hij een vriendelijk woordje/gebaartje over. Onderweg naar huis werden er alweer plannen gemaakt voor een volgend buitenlands toernooi.

<terug>