Berghem, 20/21-mei-2023 - Het is zeven mei als de Duitse Dagmar Fischer zich inschrijft voor het MCR Dutch Open 2023. Ze komt op de wachtlijst want alle tafels zitten vol. Dagen gaan voorbij tot de donderdag voor het toernooi. Een afmelding en Dagmar kan alsnog meedoen om zo het deelnemersveld weer compleet te maken.

Het is zaterdag twintig mei. Als allereerste betreedt Dagmar de speelzaal en meldt zich bij de inschrijftafel. Daar staan ook de inmiddels beroemde trofeeën voor de winnaars. "Daar gaat er eentje van mee naar Duitsland" klinkt het vastberaden. "Het liefst die voor de derde plaats, want die is zo lekker klein".

Zondagmiddag, 16:15 uur. Alle vrijwilligers, EMA observer (Sabine Manten), scheidsrechter (Gert van de Vegt) en floormanager (Kees Hermsen) zijn al bedankt als de spreekstalmeester de prijzen uit gaat reiken. "En de winnares van het MDO 2023 is ..... Dagmar Fischer. 

Nu kun je een toernooi winnen waarbij het enorm spannend is en er steeds wisselingen aan kop zijn. En je kunt de overwinning claimen door elke ronde een maximale score te halen. Gevoed door de Duitse "Gründlichkeit" behoeft het geen verder betoog voor welke weg er gekozen werd. Slechts Neerlands hoop op een Europese titel, Luuk van Balkum, kon in de buurt blijven. Slechts één misstap in ronde twee weerhield hem ervan om ook een maximale score te boeken. De derde plaats ging naar de sympathieke Vlaming Peter van Damme. Een graag geziene gast op toernooien met als persoonlijk hoogtepunt het verzorgen van de loterij op het EK MCR in Portugal (2019). Met de nodige humor kreeg hij de hele zaal plat.

De Schoon Spel'lers lieten ook zich horen. Dimphy pakte een hele mooie 9e plaats. In de laatste ronde stak ze Anja nog voorbij (17e). Debutant Chris Offermans haalde een hele behoorlijke 43e plaats. Maar wat veel belangrijker is, hij heeft kennis gemaakt met een sterk internationaal veld. En met zijn open karakter heeft hij een hele goede indruk achtergelaten en de nodige waardering ontvangen. Mattheu besluit het toernooi met een 50e plek. Dat kon slechter maar ook veel beter. Gelukkig is hij de laatste die zich druk maakt over de uitslag van een toernooi. Wat Mattheu wel fantastisch doet en wat maar matig gewaardeerd wordt is de fotografie rond de toernooien. Onze website zou er zonder zijn bijdrage lang niet zo gelikt uitzien. Uitslag

<terug>