Hannover, 2/3-sep-2023 - De zomer is voorbij en de eerste toernooien zijn alweer gespeeld. Momenteel worden de meeste MCR wedstrijden aangegrepen ter voorbereiding op het EK in Valencia later dit jaar. Namens Schoon Spel zijn er een drietal spelers die de reis naar Spanje gaan maken en toevalligerwijs waren ze ook alle drie aanwezig op het German MCR Open 2023 in Hannover. 

Over het toernooi zelf zal nog heel lang nagepraat worden. En veel deelnemers zullen enorm uitkijken naar het rapport dat de EMA-observer gaat schrijven. Mochten jullie er meer over willen lezen dan verwijzen we graag naar de site van de bond. Daar zal eerdaags een verslag verschijnen waarbij alle Nederlandse spelers de revue zullen passeren.

Hier beperken we ons tot de Schoon Spel'lers. En "beperken" is meteen het juiste woord dat de lading dekt wat de prestaties betreft. Dimphy haalt een 40e plaats in een veld van 56 deelnemers. Er zijn wel eens toernooien geweest dat er een betere prestatie werd behaald. Aan de andere kant, het is nog een week of zeven tot het EK. Olav voelde zich weer een jonge scholier. Met de hakken over de sloot een minimale voldoende halen. Zes rondes lang was het onder de maat. Maar met een ijzersterke laatste pot haalt hij twaalf tafelpunten en belandt met een 31e plek keurig in de middenmoot.

Lichtpuntje in deze verder matige uitslagen is Jacqueline. Met hele knappe scores haalde zijn een astronomische 12 punten. Het lag alleen maar aan de minipunten dat ze nipt langs het podium greep. Maar met een 29e plek was ze toch maar mooi twee plaatsen boven Olav geëindigd.

<terug>