Laatste nieuws

Tenenkrommend is het als er op het laatste moment zich nog iemand afmeldt voor een toernooi dat je zelf organiseert. "Regel jij nog even een invaller?" Tuurlijk doe ik dat. Gelukkig staan ze in rijen klaar. (Not). Maar voor Martin Rep was dit het berichtje waar hij op wachtte. En zo meldde hij zich zaterdagochtend, samen met nog 51 andere riichi-spelers voor het eerste yuki no taikai, wat vrij vertaald winter toernooi of sneeuw toernooi betekent.

Tweeënvijftig deelnemers is veel meer dan we aanvankelijk hadden verwacht. En aangezien het contingent Duitse spelers, dat normaliter naar het westen komt, nu uitbleef is het helemaal spectaculair dat we dertien tafels in mochten richten. Debet daaraan waren een heleboel Waalse spelers. Veel van hen, lid van de riichi club uit Louvain La Neuve, speelden voor het eerst een toernooi in het buitenland. En dat deden ze netjes. De taal is dan wel een probleem maar aan de riichi tafel waren die als sneeuw voor de zon verdwenen. Kortom, de debutanten waren een aanwinst voor de riichi wereld.

Namens Schoon Spel deden er zes spelers mee. De resultaten waren niet erg aansprekend maar het aantal was een positieve verrassing. Dimphy eindigde op een gedeelde tiende plaats als beste clubgenoot. Maar voor Anja O. (32e), Sonja (34e), Joop (38e), Sohana (40e) en Olav (47e) was er deze keer geen eer te behalen. Een groot compliment aan allen die hebben geholpen de zaal in te richten en weer mee op te ruimen. 

Een ander verslag van dit toernooi is te lezen op de website van de bond. Daar kun je ook lezen wie er gewonnen heeft en hoe dat zo gekomen is.

 

<Home>