Berghem, 30 mrt 2024 - Midden vorig jaar hebben Foppe en Anneke Bakker alle werkzaamheden aan Riichiclub Niji overgedragen aan drie, in het vak, jonge honden. Eerste proeven van bekwaamheid waren het Riichi Dutch Open en het clubkampioenschap. Misschien viel het aantal deelnemers indertijd wat tegen maar organisatorisch zat het prima in elkaar. Het schiep in ieder geval vertrouwen voor de toekomstige toernooien.

Er zit in ieder geval lerend vermogen in het nieuwe bestuur. Hun eerste toernooi in 2024 (Sakura Taikai) stak wederom prima in elkaar maar nu was er ook een serieus te nemen deelnemersveld. Dat was met name te danken aan de actieve lobby bij riichiclub Tsumo! en het gehoor dat daaraan werd gegeven. Jarenlang hebben we de leden uit en rond Hendrik-Ido-Ambacht beschimpt omdat ze alleen maar geïnteresseerd waren in hun wedstrijden. Hopelijk blijf het enthousiasme. Het was zeker een mooie aanvulling.

Wat betreft de deelname van de Schoon Spel’lers kunnen we in ieder geval melden dat het er veel waren. Olav ging furieus van start en stond zowel na de eerste als de tweede ronde op een zilveren positie. Ondanks dat hij in de derde ronde met de lijstaanvoerder aan tafel zat en die ook versloeg restte slechts een tweede plaats aan tafel en een vierde plek op de ranglijst. De vierde en laatste ronde was dus d’r op of d’r onder. Maar met de nieuwe klassementsleider aan tafel werd het op zijn minst een zware opgave. Te zwaar, bleek na afloop. Een laatste plek aan tafel met een behoorlijke min-score leverde uiteindelijk de negende plaats op.

Deze top-10 plek was ook meteen het enige hoogtepuntje wat het sportieve aanging. In een veld van 48 deelnemers werd Sonja 26e, Jacqueline 34e, Sohana 35e, Dimphy 40e en Chris 48e. Het goede humeur werd er niet door verpest. Het was een geslaagde en gezellige dag en iedereen ging tevreden huiswaarts. Chapeau aan het organiserende team Ivar, Pieter en Menno. Foppe en Anneke hebben prima opvolgers gekregen.

<terug>