Met slechts vier spelers was Schoon Spel vertegenwoordigd op het Nederlands Kampioenschap MCR voor recreanten. En alhoewel wij in voorgaande jaren heel vaak met de eerste prijs aan de haal gingen en zelfs ooit een compleet podium bemanden, was het dit jaar een stukje minder. Aan de organisatie heeft het zeker niet gelegen. Mahjongclub De Paarse Draak uit Vogelenzang (gem. Bloemendaal red.) had de zaakjes goed voor elkaar. Enorm veel vrijwilligers om de zaal op te bouwen, de burgemeester om het toernooi te openen, Anton Kösters als scheidsrechter en onze Olav om administratief alles in goede banen te leiden. Ook een deelnemersveld van zestig spelers sprak zeer aan.

Welk excuus kan een speler dan nog bedenken om niet verder te komen dan een 38e (Ada), 40e (Kees B) of zelfs (53e) plaats? Was er misschien teveel lekker eten? Of was het te gezellig? Of was het toernooi wellicht te goed georganiseerd? De enige Schoon Spel'ler die zich enigszins aan de malaise kon onttrekken was Marlies met een 14e plaats. Die veroverde ze dankzij tafelwinst in de laatste ronde. 

En wie denkt dat we al het slechte nieuws nu wel gehad hebben, komt bedrogen uit. Op het podium prijkt de naam van Nanny Verheijen (3e plaats). Deze voorzitter van mahjongclub De Vier Winden uit Loon op Zand komen wij in het najaar weer tegen tijdens de uitwisseling met deze vereniging. Schoon Spel is gewaarschuwd.

<Terug>