Een Japans woord dat nog wel eens wordt gehoord in Nederland is "Sakura". Het betekent kersenbloesem of lente. Gezien het weer kwam dat gevoel bij veel van de 48 deelnemers aan het Sakura Taikai dan ook naar boven. Afgelopen weekend organiseerde Riichiclub Anpai voor de negende of tiende keer een toernooi. Over het precieze aantal was wat onenigheid tussen de bestuursleden. Maar voor de lieve vrede kreeg het vrouwelijke bestuurslid gelijk. Deelnemers kwamen, behalve uit Nederland, ook uit Duitsland en België. Tevens was er één Roemeense spelend onder Nederlandse vlag. Er bestaan echter gevorderde plannen om aldaar een nationale bond op te richten.

De resultaten van de Schoon Spel'lers waren niet om over naar huis te schrijven. Maar dat gaan we toch maar even doen. Sonja kon zich nog enigszins aan de malaise onttrekken met haar 14e plaats en Joop eindigde ook nog in de bovenste helft (21e). Maar voor Dimphy (28e), Olav (31e) en Sohana (37e) was het vooral de gezelligheid die de slechte resultaten moest verbloemen.

Toch gloort er een klein stipje van hoop aan een hele verre horizon. Want winnares van het toernooi, Yvonne van der Heide, heeft meer dan eens de laatste plaats gehaald op een Riichi toernooi. En ook de nummer drie, Dennis Boekstaaf, bewijst dat je niet perse hoeft te verdedigen. Gewoon met hagel schieten en kijken wat je hebt geraakt. Overigens bewijst Ad van der Linden met zijn zoveelste podiumplek (nu 2e) dat kennis van zaken ook loont. <Terug>