Voor het nieuwe bestuur was het traditionele oliebollentoernooi een soort van vuurdoop. En ze zijn met vlag en wimpel geslaagd. Er waren 22 inschrijvingen waarvan er twee op het laatste moment af moesten zeggen. Voor Gerard en Wil de Bruijn werd het een wederzien om vervolgens definitief afscheid te nemen van de club. Gezien de rangschikking van beiden (14e en 17e) bleken de vaardigheden wat verwaterd. Maar dat liet onverlet dat ze het ontzettend naar de zin hebben gehad. Bij een toernooi waar het echt nergens om gaat is dat heel belangrijk. 

Wie wel van zich hebben laten horen waren onze twee gastleden, Fenne (3e) en Jacqueline (5e). Van laatstgenoemde kwamen we natuurlijk al wat goede uitslagen tegen van andere toernooien. Maar het spel van Fenne was sprankelend en verrassend. We zouden het van harte toejuichen als de dochter van Cisca meer tijd vrij zou kunnen maken voor het edele mahjongspel. 

Met het noemen van de derde plaats komen we automatisch uit bij de rest van het podium. De recente winnares van de clubcompetitie (Anja O.) wordt tweede. En zoals het een voorzitter betaamd wint Kees B. de ere-titel "Oliebol van het jaar". Daarmee laat hij zijn goede vorm van de laatste tijd zien. Het zal de schrijver dezes niet verbazen als er binnenkort mooie uitslagen worden genoteerd.

Als laatste wil het bestuur iedereen een mooie jaarwisseling toewensen en de hoop uitspreken iedereen weer te kunnen begroeten op dinsdag 3 januari 2023 voor de eerste clubavond van het nieuwe jaar.

<terug>