Köln, 6 & 7 april 2024 - We hebben er niet veel bij onze club maar enkele leden willen nog wel eens naar het buitenland gaan voor een toernooi. Nou is Köln (Keulen voor de rechtgeaarde Nederlanders) ook weer niet zo heel ver weg maar toch ligt het buiten de onze landsgrenzen. Buitenland dus. En omdat MCR dit gedeelte van Duitsland nog niet heeft bereikt werd er overtuigend Riichi gespeeld. 

De wedstrijd werd georganiseerd door de plaatstelijke club met de best wel lange naam Rinshan Kaihou Riichi Mahjong Köln/Cologne. Deze vereniging staat onder leiding van de ook al niet kleine Manuel Schlich. "Toevalligerwijs" viel het toernooi samen met de verjaardag van de grote leider. Dat werd gretig gebruikt om dat te verwerken in de naam van de wedstrijd. "Birthday Bash Mahjong Madness Taikai 2024". We kunnen wel voorzichtig de conclusie trekken dat Duitsers van lange namen houden.

Zoals te doen gebruikelijk zijn zowel de wedstrijden als de omringende catering voortreffelijk verzorgd. Goede maaltijden tijdens de lunch en voor de overige pauzes heerlijke snacks, snoepgoed en gebak. De opzet van het toernooi gaf ruimte voor discussie. De eerste dag werd er nog "random" gespeeld. De tweede dag alleen nog via de ranglijst. Het gebeurde daarom regelmatig dat je twee of zelfs drie keer met dezelfde persoon aan tafel kwam te zitten. Aan de andere kant krijg je wel een hele sterke winnaar waarbij de factor geluk zoveel mogelijk is uitgesloten. Iedereen mag het er zijne van vinden.

Sportief gezien was het allemaal wat minder. In tegenstelling tot wat de foto lijkt aan te geven waren er veel Belgen (Vlamingen en Walen) terug te vinden op het podium. Jacqueline pakt in een veld van 72 spelers een 32 plaats. Voor Olav was er niet meer te halen dan een 43 plek, net buiten het podium.  Wat alle teleurstelling meer dan goed maakte was de uitslag die uit de Rotterdamse Kuip doorsijpelde. Een nipte 6-0 overwinning!!!

<terug>