Laatste nieuws

Elk jaar kun je er de klok op gelijk zetten. Tweede weekend januari is het Kongrovers toernooi. Voor de doorgewinterde toernooi-tijgers is deze wedstrijd er één van de acht voor het NK. Maar voor de fijnproevers en dan vooral die van Schoon Spel, is het een wedstrijd van een ongelukkige locatie, ver weg, geen strakke organisatie, slecht weer en wat al niet meer. Dat zijn allemaal excuses om niet mee te doen. En zover mijn geheugen me niet in de steek laat is er ook nog nooit een goed resultaat gemeld van een schoon spel'ler in Zaandam. 

Maar als je er objectief je lichtje over laat schijnen heeft Gert van de Vegt er alles aan gedaan om het zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Oké, de inrichting van de locatie kun je natuurlijk niet veranderen. Je moet je nog steeds door een veel te nauw gangetje naar de speelzaal friemelen waardoor het inschrijven al een belevenis op zich is. En Zaandam ligt nou eenmaal waar het ligt. Je kunt niet een hele stad naar Brabant verhuizen. Daarmee zouden we trouwens ook meteen het Amsterdamse accent in huis halen. En of dat nou verstandig is kan men zich zeker afvragen. Maar verder is er speelruimte bij gekomen. De lunch is origineel en lekker. De vrijwilligers achter de bar zijn altijd vriendelijk en behulpzaam. En mocht er toch nog wat fout gaan dan lost Gert dat op een charmante manier weer op.

Het is daarom dat de wederom slechte resultaten niet op het conto van de Kongrovers geschoven kan worden. Olav, Anja B. en Ada hebben het gewoon aan zichzelf te wijten. We zullen deze drie spelers verder maar in bescherming nemen en niet vertellen dat ze respectievelijk 42e en 48e van 64 competitie spelers zijn geworden en 23e van 36 recreanten. Het bondstoernooi heeft geleerd dat kwantiteit garant staat voor kwaliteit. Daarom bij deze de oproep aan alle schoon spel'lers om volgend jaar massaal in te schrijven bij de Kongrovers. 

 

<Home>