Een jaar gelden zag de toekomst van het Nedelandse mahjong er niet zo rooskleurig uit. Drie Fransen stonden op het podium van het MCR Dutch Open 2018 en niemand die daar ook maar in de buurt kon komen. Hoe anders ziet de wereld er een jaar later uit. In wijkcentrum Schadewijk stonden dit weekend drie Nederlanders op het podium. Winnaar werd Twan van den Nieuwendijk die daarmee zijn blakende vorm van de laatste tijd nog maar eens onderstreepte. Op de tweede plaats eindigde Gerda van Oorschot. En de derde plaats was weggelegd voor Marjan van den Nieuwendijk (inderdaad de moeder van ...)

De aanloop naar het toernooi was een beetje rommelig. Veel afmeldingen vlak voor het begin, wegomleggingen op de A2 en altijd dat zwaard van Damocles boven de wedstrijd of iedereen wel op komt dagen. De organisator had er de laatste dagen overduidelijk slecht van geslapen. Groot was daarom de opluchting dat alle 88 deelnemers op tijd binnen waren zodat er op tijd begonnen kon worden. 

De Schoon Spel'lers hadden er duidelijk zin in en de resultaten vielen helemaal niet tegen. Dimphy pakte een hele fraaie 11e plaats en Anja O. schoot helemaal uit haar slof met een prachtige 6e plaats. Mattheu eindigde op een grijze 57e plaats, op de voet gevolgd door Olav (60e). Het toernooi gaat de boeken in als "zeer geslaagd". Dit is buiten de enthousiaste deelnemers, vooral te danken aan de vele vrijwilligers van zowel onze club Schoon Spel als ook die van Wijkcentrum Schadewijk. Op naar de editie in 2020.

<Terug>