Nieuwe kampioenen bij MCR en riichi

Voor het eerst in 2019 hanteerde Schoon Spel een systeem met vier periodes. De winnaars hiervan streden met de vier hoogst geëindigde spelers op de algemene ranglijst, in twee halve finales en een finale om het kampioenschap. En dat gaf de nodige verrassingen. In de halve finales vlogen kanshebbers Dimphy en Olav er al op een ongenadige manier uit. In de finale hadden de ervaren spelers Anja O. en Mattheu ook het nakijken. De verrassende winnares werd Marlies. Daarmee wordt maar weer eens bewezen dat het verschil tussen recreatieve en competitieve spelers er eigenlijk niet is. En dat er prima samen gespeeld kan worden mits er een klein beetje geduld, begrip en respect is. Marlies was zichtbaar aangenaam verrast met de behaalde winst. En aan het applaus af te meten werd haar deze overwinning ook zeer gegund.

Bij het riichi was de verrassing, zo mogelijk, nog veel groter. Toegegeven, voor de meeste spelers is deze variant "voor erbij". Op een doorsnee avond hoor je heel vaak “30 met 1 dat is 1000 punten”. Leuk voor die mensen maar frustrerend voor de tegenstanders die denken dat ze het wel kunnen. Maar om over een heel jaar als beste te eindigen moet je toch wat in je mars hebben. Voordat de laatste ronde begon waren er nog tweeëneenhalve kanshebbers. Alleskunners Anja O., Mattheu en Dimphy. Het lot bracht hen allemaal aan dezelfde tafel. Samen met Cisca die dan als kanonnenvoer moest dienen. Maar hoe wreed kan riichi zijn? Vooral de sluipmoordenaar met de naam UMA wil nog wel eens een nagel aan een doodskist zijn. En dat was nu ook weer het geval. Met ongelofelijk prachtige handen, een enorme dosis geluk en een karrevracht aan nagekaarte potjes pakte Cisca iedereen in en won zij de felbegeerde wisselbokaal.
Voor 2020 worden de regels niet aangepast. Dus het staat nu al wel vast dat we volgend jaar weer een hele spannende competitie gaan beleven bij zowel het MCR als bij het riichi. Schoon Spel wil Mattheu bedanken voor het bijhouden van alle scores en het iedere week updaten van de website.

<Home>