Leuven, 23 apr 2023 - Nadat er al jaren een MCR toernooi werd georganiseerd was er dit weekend voor het eerste een Riichi wedstrijd in het altijd gezellige Leuven. De organisatie was, zoals gewoonlijk, fantastisch en de locatie was, zoals gewoonlijk, veel te klein en moeilijk bereikbaar. Maar voor de 48 "die-hards" was het een gezellig samenzijn met veel onderling respect. Op vrijdagavond was er gelegenheid voor social-play en uiteraard werd daar gretig gebruik van gemaakt.

Het deelnemersveld bevatte zeven Nederlanders en een Belgische met een Nederlands paspoort. Eén daarvan was uw nimmer aflatende verslaggever. 

Olav begon het tweedaagse toernooi met winst in de eerste ronde. Maar na twee derde plekken in ronde twee en drie neigde het weer een "dertien-in-een-dozijn" toernooi te worden. Maar na wederom winst in de vierde ronde en een afsluitende tweede plek in de vijfde was na de eerste dag een vijfde plek zijn deel.

Een uitbundig diner met net even iets teveel wijn en het daarmee samenhangende slaaptekort voorspelden weinig goeds voor dag twee. Maar niets bleek minder waar te zijn. Ronde zes, zeven en acht leverden respectievelijk een eerste, tweede en eerste plaats op wat resulteerde in een derde plek op de ranglijst. Het was dus zaak om een solide laatste ronde te spelen.

Maar waar het acht ronden voorspoedig ging, werd de negende er één van ploeteren, zwoegen, vloeken en frustratie. Het was alleen met de allergrootste moeite en een enorme dosis geluk dat Olav er nog een tweede plaats uit wist te slepen. Maar met de 300 punten die overbleven (na UMA) was het onvermijdelijk dat dat plekken op de ranglijst ging kosten. 

Uiteindelijk bleek er maar één speler te zijn die de Nistelrodenaar passeerde zodat er een vierde plaats behaald werd. Vooraf zou hij ervoor getekend  hebben. Maar als het podium en zelfs de toernooiwinst zo dichtbij zijn geweest rest uiteindelijk teleurstelling. Maar die was onderweg naar huis alweer omgezet in gepaste trots. Winnares werd de sympathieke Sandra van Wijngaarden die daarmee haar verjaardag extra luister bijzette. De tweede plaats ging naar Stéphane Commans (rechts op de foto) en de man die Olav passeerde, Rudi Kopmanis, pakte dus het brons.

<terug>