Temse, 11/12-mrt-2023   Toegegeven, niet iedereen ziet het zitten om een heel weekend op te offeren aan een mahjongtoernooi. Maar gelukkig waren er 96 spelers die het wel de moeite waard vonden om thuis de werkzaamheden uit te stellen en de (lange) rit naar het Belgische Temse te aanvaarden. Onder de vele Nederlandse deelnemers waren er ook twee Schoon Spel'lers. Het zal de meesten niet verbazen dat dat Dimphy en Olav waren. 

En dat de Nederlanders niet alleen als tafelvulling fungeren blijkt wel uit bijgaande foto. Als winnaar staat weliswaar een Frans aanstormend talent, Loïc de Kergommeaux, op de hoogste trede. Maar de nummers twee en drie zijn weldegelijk landgenoten. Good old Ad van der Linden pakte het zilver en brons was er voor Joke de Jong. 

Het toernooi stond in het teken van hernieuwde ontmoetingen. Velen hadden elkaar, door de corona, al jaren niet meer gezien en daarom waren de knuffels, zoenen en het handen schudden niet van de lucht. En zoals het in België traditie is, samen aan het bier om het wederzien te vieren. Dat kun je wel overlaten aan de Vlamingen.

Wat betreft de resultaten van Dimphy kunnen we kort zijn. Die waren goed wat een uiteindelijke 30e plaats opleverde. Voor Olav waren er tijdens zijn 5e deelname aan dit toernooi geen verrassingen. Net zoals de vorige 4 edities was er ook deze keer een plekje net onder de grauwe middenmoot. (58e). Maar met het plezier zat het wel goed.

<terug>