Vogelenzang, 15-apr-23   Verbeter de wereld, begin bij jezelf. "Kent u die uitdrukking, lieve mensen?" zou dominee Gremdaat zich zomaar af kunnen vragen. Zo wilde een vooraanstaand lid van mahjongclub De Paarse Draak dat de bond de komende jaren zou groeien tot duizend geregistreerde spelers. Een verdubbeling van het huidige ledenbestand. Statistisch gezien zal dan het deelnemers aan toernooien ook gaan verdubbelen. Hoe kan dat gerijmd worden met het Paarse Draak toernooi waar nu al minder spelers mee kunnen doen dan wat gangbaar is. En dan wordt nog buiten beschouwing gelaten dat omliggende, bevriende clubs al eerder een uitnodiging hebben gekregen. Zo krijg je 80 deelnemers waarvan er slechts 32 competitie spelen. 

Het Paarse Draak toernooi wordt georganiseerd in Vogelenzang. Deze gemeente ligt midden in de bollenstreek. En nu de Keukenhof zijn deuren heeft geopend zijn de files een behoorlijke stress-factor voor de organisatie. Luttele minuten voor de start van de wedstrijd komen de laatste deelnemers binnen. Onder luid applaus worden zij begroet. Na een openingswoordje waarin wederom het ontstaan van De Paarse Draak wordt uitgelegd en de spelers erop worden geattendeerd dat er T-shirts te koop zijn, kunnen we dan eindelijk beginnen aan de eerste ronde. 

Organisatorisch zat alles piekfijn in elkaar. De gadgets om te loten waren prachtig. De zaal was prima op temperatuur en ook voor de scheidsrechters was er meer dan voldoende ruimte om te manoeuvreren. De trofeeën konden door de beugel en er waren extra prijzen voor een mahjong met rode draak als winnende steen. De lunch was voedzaam maar iets warms behoorde niet tot de mogelijkheden. 

Schoon Spel had slechts één deelnemer (niet toevalligerwijs uw vertrouwde verslaggever) en die eindigde met 8 tafelpunten in de grauwe, grijze middenmoot. (14e van 32 deelnemers). Beter ging het met de zeer sympathieke Barry de Vos (1e). (tevens webmaster van de de NMB). De tweede plaats was voor de al even sympathieke Luuk van Balkum (Onlangs samen met zijn vader geïnterviewd voor de nieuwbrief van de NMB). De derde plek werd ingenomen door Joke de Jong. Deze talentvolle dame steekt momenteel in een blakende vorm in zowel MCR als ook Riichi.

<terug>