Vogelenzang, 25-jun-2023 - Vandaag werd voor de derde keer het Nederlands Kampioenschap MCR voor clubteams gespeeld. Ondanks aanvankelijk gevraag, gesmeek en geslijm kon Schoon Spel geen team van vier spelers bij elkaar krijgen. En net toen we dachten dat de editie van 2023 zonder onze club plaats zou vinden kwam er toch nog een mooie kans. Olav en gastlid Jacqueline Oudshoorn stapten uit het team van riichiclub Niji en gingen samen met Kees en Marlies Borremans een alliantie aan. En dat bleef niet zonder gevolgen.

Om 07:35 uur stond Foppe (Team Niji) al te wachten op de carpoolplaats bij Vorstengrafdonk. Toen als de sodemieter door naar de parkeerplaats bij de MacDonald's in Rosmalen alwaar Marlies en Kees reeds stonden te trappelen van ongeduld. (Niet gek, we waren ook 10 minuten te laat). En vandaar uit in één rechte lijn naar het Noord-Hollandse Vogelenzang. 

De ontvangst was zoals die hoort te zijn. Een lekkere kop koffie en vele hartelijke begroetingen later begon de eerste ronde. En al meteen stond Schoon Spel in de bovenste regionen van de ranglijst. Na de tweede ronde was het podium zelfs in zicht. Maar een mindere derde sessie wierp de Osse club terug naar de middenmoot. (8e plek). De vierde en laatste zitting was "do or die". En ondanks Olav, die voor de vierde keer een slecht resultaat noteerde, steeg onze club toch naar ongekende hoogte. Door de goede uitslagen van Kees, Marlies en Jacqueline en het gepruts van Olav haalde Schoon Spel een hele mooie vierde plek. Daar kunnen we verder mee. Een speciale vermelding voor riichiclub Niji. Zij haalden, met "Captain" Foppe (uiterst rechts op de foto) voor de derde keer het podium. Zijn trainingsavonden bij Schoon Spel waren dus niet voor niks.

Hopelijk is dit het beginpunt voor nóg meer enthousiasme voor de 2024 editie. Die zal naar alle waarschijnlijkheid bij de Haagse Kringen worden gehouden. Net als bij het Euro Songfestival is het traditie geworden dat de winnende club het volgende toernooi gaat organiseren. Misschien leuk om te vertellen dat Haagse Kringen met vier recreatieve spelers de eindoverwinning binnen haalde. Dus niks staat een door de wol geverfd, super gemotiveerd en hongerig team samen te stellen om het toernooi van 2025 naar Oss te halen.

<terug>