Laatste nieuws

Het was alweer een tijdje geleden dat Schoon Spel met een buslading vol deelnemers de toernooien onveilig maakte. Maar afgelopen weekend was er een heuse "revival".  Met zijn zestiene trokken de Schoon Spel'lers naar Schalkwijk, een dorp "in the middle of nowhere". De Nederlandse Bond had het blijkbaar een goed idee gevonden om voorafgaand aan het toernooi eerst nog een speurtocht te houden naar de precieze speellocatie. Eenmaal aangekomen in wijkcentrum "De Wiese" bleek het personeel tot in de puntjes voorbereid. De dames en heren achter de koffie hadden een mededeling: Eerst inschrijven en dan pas krijg je koffie. En het was prima koffie. Ook de lunch was goed verzorgd. En zoals het hoort bij een jubileum (NMB 15 jaar) was er heerlijk gebak geregeld.

Voor Schoon Spel kwamen de mooiste berichten bij de recreanten vandaan. Niet alleen haalde Kees B. een hele mooie 4e plek op maar stonden Dora (3e plaats) en Trees (2e plaats) gewoon op het podium. Van de andere spelers volgt later de uitslag. Van de MCR Competitiespelers was Cisca de beste van onze club. Helaas vielen de minipunten wat tegen maar toch een keurige 8e plek in een veld van 48 deelnemers. Misschien een stimulans om eens wat vaker een toernooi te bezoeken. Voor Anja O. (29e) en Anja B. (31e) was er vooral een onderlinge strijd.

Bij het riichi waren er ook weer prima berichten. Olav greep net naast het podium (5e). Verder pakten, in een veld van 28 deelnemers, Mattheu de 19e plaats en Dimphy de "rode lantaarn".  <Home>