Oss, 10-11-12 mei 2024 - Voor de eerste keer organiseerde Schoon Spel een driedaags toernooi. En het is uitgelopen op een daverend succes. Er was een enorm sterk deelnemersveld. Van de 76 deelnemers stonden er vijf in de top-10 van de EMA-ranking. Naast spelers uit de meest gangbare landen zoals België, Duitsland en Frankrijk waren er nu ook deelnemers uit Finland, Denemarken, Hongarije en Roemenië. In totaal kwamen we uit op twaalf verschillende landen. 

Als speellocatie hadden we de sportzaal van wijkcentrum Schadewijk gereserveerd. En pakte enorm goed uit. Niet alleen kregen we hulp bij het opbouwen en afbreken maar ook de catering en bediening waren om door een ringetje te halen. In de drie dagen die het toernooi duurde is er niet één klacht gehoord. 

Natuurlijk waren er ook een heleboel Nederlanders aanwezig en namens Schoon Spel was er ook de nodige belangstelling. Beste clubgenoot werd Foppe met een zeer verdienstelijke 19e plaats. Plaatsen in de middenmoot waren er weggelegd voor Sonja (37e), Jacqueline (44e) en Dimphy (47e). Ondanks vele trainingsuren en uitmuntende voorbereiding kwamen Chris en Olav niet verder dan een respectievelijke 54e en 58e plaats.

Winnaar van het toernooi werd de voor Roemenië spelende Nederlander Michael van der Sluijs. Op de plaatsen 2 en 3 stonden Finnen. Konsta Lensu en Henri Mäkelä lieten zien dat er met Finland rekening gehouden moet worden als het op riichi aankomt.

<terug>