Leuven (B), 27/28 apr 2024 - Terwijl koningsgezind Nederland zich onderdompelde in het nationale feestgedruis ter ere van de verjaardag van Zijne Koninklijke Hoogheid Willem-Alexander waren er vier Schoon Spel'lers die zich losrukten van de oranje tompoucen en vrijmarkten om zich te meten met de ,hoofdzakelijk, Belgische riichispelers.

Plaats van handeling was Bridge Club Pieterman Leuven. Meest opvallende kenmerken waren het totale gebrek aan parkeerplaatsen en minimale afmetingen van de speelzaal. Er was slechts plek voor 12 tafels ofwel 48 spelers. Gelukkig zijn er ook positieve zaken te melden. De organisatie (Marieke) heeft er alles aan gedaan om het weekend te doen slagen. Twee niet-spelende scheidsrechters, een fantastische catering en barpersoneel dat zijn/haar werk verstaat.

Sportief gezien was er ook wel wat te melden. Onze Chris eindingt als best clubgenoot op een zeer verdienstelijke 15e plaats. Omdat het toernooi zijn 15e editie beleefde kreeg hij daar ook nog een mooie mok voor. En alsof dat nog niet genoeg was haalde hij ook nog eens de hoogste scoren in ronde 2.

Olav beleefde hoogtepunten met sterke laatste potjes en dieptepunten met een chombo in het eerste spel van de tweede dag. Het lag dus voor de hand dat hij in de middenmoot zou eindigen. (22e). Jacqueline werd 25e maar haalde ook een hoogste score. In ronde 3, welteverstaan.

Voor Dimphy verliep het toernooi iets minder florisant. Ook niet zo raar voor een echte MCR-speler. Een uiteindelijke 35e plek is niet best maar toch laat ze nog een aantal goede riichi-spelers achter zich. Bovendien gaat zij volgend weekend terug om het MCR toernooi te spelen. En wie weet wint ze dan ook nog wel het combinatie-klassement. 

<terug>