Dit weekend organiseerde Schoon Spel voor de 3e keer het Yuki No Taikai. Letterlijk vertaalt: Winter toernooi. Omdat wij één van de weinige clubs zijn waar riichi wordt gespeeld en we veel ervaring hebben met het organiseren van toernooien vraagt de Nederlandse Mahjong Bond ons elk jaar trouw of we één of twee toernooien willen regelen. En uiteraard doen we dat met veel plezier. Maar ook met veel inzet. Want om 9:00 uur scherp stonden er 7 vrijwilligers klaar om de zaal in te richten en de deelnemers te ontvangen. 

En om de deelnemers was nogal wat te doen. Allereerst waren er een aantal niet die we normaal gesproken altijd wel zien. Ten tweede kwamen er twee Belgische inschrijvers helemaal niet opdagen. En als laatste hadden we twee spelers uit landen die op het moment zwaar onder vuur liggen. Maar gelukkig waren we op alles voorbereid. Reservespelers Anja en Mattheu konden weer naar huis en Olav had de alternatieve loopbriefjes al klaar. 

Het toernooi zelf was één grote achtbaan van uitslagen, chombo's, emotie's en tsumo's. Ans Hoogland (r) begon met twee giga grote uitslagen waardoor het leek dat ze freewheelend op de eerste plaats zou eindigen. Maar na de lunch volgde voor haar een hele slechte ronde met toch nog een redelijke vierde. Daardoor was een uiteindelijke derde plek haar deel. Gerda van Oorschot (l) eindigde tijdens de eerste editie van het Yuki No toernooi nog als 5e. Vorig jaar was ze al een stapje dichter bij het podium (4e). En deze keer was het raak met een tweede plaats. De glorieuze winnaar werd Sabine Manten. Niet voor het eerst stond ze op de hoogste trede van het ere-schavot. In 2019 al won ze het Riichi Dutch Open.

Voor de Schoon Spel'lers waren de resultaten niet echt om over naar huis te schrijven. Maar dat gaan we toch doen. Dimphy pakte als enige een Top-10 plaats (8e). Olav greep daar net naast (11e). Chris eindigde met zijn 15e plaats nog net in "het linker rijtje". Sonja had haar dag niet (23e) en voor Sohana, die het toernooi nog goed begon, restte slechts een 30e plaats in een veld van 36 spelers. De hele uitslag is hier terug te vinden.

 

<terug>