Alblasserdam, 25 februari 2024 - Je kunt veel over de riichiclub uit Hendrik Ido Ambacht zeggen. En dan doen we ook (daarover later meer). Maar een toernooi organiseren kunnen ze. Alweer voor de 13e keer maar nu niet op de vertrouwde thuishaven maar in een echte haven in het pittoreske Alblasserdam. 

De deelnemende Schoon Spel'lers waren duidelijk in mindere doen dan tijdens het eigen Yuki No toernooi. Sonja, in Oss nog tweede op slechts enkele punten van de winnaar, kwam nu niet verder dan een 14e plaats. In een veld van 52 deelnemers is dat niet slecht maar het heilige doel, Tokyo 2025, wordt er niet gemakkelijker door.

Olav daarentegen verbeterde zich wel ten opzichte van het eerste toernooi. Dat was ook niet zo moeilijk na zijn beschamende 21e plaats. Nu viel hij net buiten de top-10 (11e). Voor Foppe restte niet meer dan de grauwe middelmaat (29e). 

Volgende afspraak voor riichi-spelend-Nederland is 30 maart in Oss. Hoe mooi zou het zijn als Schoon Spel eens goed voor de dag zo komen met een deelnemer of 10. (I have a dream).

 

<terug>