Oude tradities op een nieuwe locatie. Zo mag je het Kongrovers toernooi 2023 wel met één zin samenvatten. Alweer voor de 40e keer organiseerde één van de oude mahjongclubs van Nederland hun toernooi. Oprichter van het eerste uur Piet Scholte was ook van de partij. Op onnavolgbare manier wist hij toch weer een 44e plek af te dwingen in een totaal veld van 48 spelers. De spreekstalmeester van dienst was de al even onnavolgbare Gert van der Vegt. In warrige taal, omhult met vreemde of nutteloze bijzinnen heette hij waarschijnlijk iedereen van harte welkom. Na de dienstmededelingen begonnen we aan het toernooi.

Al na enkele minuten werd de eerste kongroof gepleegd. Dader was Floor van de Gouden Draak. "Oh ja, dat was ik nog vergeten te vertellen" zei Gert. "De eerste kongroof van het toernooi krijgt een speciale prijs". Mostert na de maaltijd, heet zoiets. En terwijl Gert nog vertelde over de speciale prijs werd de tweede kongroof alweer gepleegd. Groot was de teleurstelling dat de speciale prijs al onderweg was naar Arnhem.

Schoon Spel was vertegenwoordigd met maar liefst twee spelers. Dimphy en Olav. Ze deden weinig voor elkaar onder. Beide haalden ze 12 tafelpunten (net als nog 5 anderen) Deze zeven spelers pakten de plaatsen 3 t/m 9.  De Schoon Spel'lers waren wel goed maar niet goed genoeg voor het podium. Olav pakte de 6e plaats en Dimphy de 7e. Een prima begin van het nieuwe (mahjong)jaar.

<terug>