Na anderhalf jaar zonder toernooien was er afgelopen zaterdag dan eindelijk weer een wedstrijd gepland. Blijkbaar waren er veel mensen nog niet aan toe. Bij de recreanten waren er 24 deelnemers en bij de competitie 40. Maar zij die er wel waren hebben er een prachtig toernooi van gemaakt. In beide categorieën was het spannend tot het laatste potje van de laatste ronde.

Bij de competitie spelers was het super spannend. Na de derde ronde konden nog meer dan de helft van de deelnemers op het podium eindigen. Ondanks zijn eerste plek na de derde ronde en alle mogelijke pogingen om de jurytafel te beïnvloeden eindigde Ad van der Linden (r) op de derde plaats. De tweede plaats was voor de winnaar van de eerste editie in 2016, Gerard van der Bie (l). En nadat hij het restart toernooi al won, pakt Menno van Lienden (m) nu ook de eerste plaats bij het Skôn Spel toernooi. 

De recreanten maakten er ook een spannende wedstrijd van. Na iedere ronde was er weer een nieuwe koploper. Maar er was er maar één die na de vierde ronde bovenaan stond. Yorick Bonnema (m) nam de eerste plaats en de wisselbokaal mee naar huis. Tweede werd Jurgen Brink (l) die op het allerlaatste moment nog tot het toernooi toe kon worden gelaten. En de trots van Schoon Spel werd Sjannie Waalen (r). Met drie overwinningen en 12 punten pakte ze op overtuigende wijze de derde plaats. Maar ook de 4e plaats van Marlies en de 6e plaats van Trees zijn het vermelden waard. <terug>