Nu, op tweede Paasdag, de rust weer is wedergekeerd kunnen we de balans opmaken van het Skôn Spel toernooi 2019. De 9e versie voor recreanten en de 4e voor de competitiespelers. In beide categorieën was de winnaar van vorig jaar aanwezig om of zijn titel te verdedigen of zijn wisselbokaal over te dragen aan de nieuwe winnaar. Bij de recreanten sprong "good old" Michel Lamers in de laatste ronde van de achtste plaats naar de hoogste trede op het podium. Hij werd aldaar geflankeerd door Martin Dam (2e). Op alle foto's ontbreekt Marga van Voorst die weliswaar derde werd maar tot ieders verbazing al was vertrokken. Op deze onpersoonlijke manier wil de organisatie haar nog wel feliciteren en de hoop uitspreken dat zij een leuke dag heeft gehad. Top-10 plaatsen waren er voor Schoon Spel'lers Trees (7e) en Ada (9e). Kees B. pakt een mooie 15e plek terwijl titelverdediger Kees H. niet verder kwam dan plaats 26. Nog iets bedenkelijker waren de 29e, 30e en 36e plek voor respectievelijk Jolanda, Sjannie en Marlies. Maar gelukkig had dat geen weerslag op hun spelvreugde.

Bij de competitie vlogen de emotie's alle kanten op. Allereerst was daar een "no show" van één van de deelnemers waardoor Sonja in moest vallen. Haar eigenlijke werk, punten verwerken en scheidsrechter spelen bij de recreanten, werd door de overige leden van Schoon Spel voortreffelijk overgenomen. Na drie ronden waren er nog elf kanshebbers voor de titel. Vier spelers hadden de maximale score van 12 tafelpunten bij elkaar gespeeld. Één daarvan was Olav. Op zich heel verrassend daar hij al op was van de zenuwen voordat er ook nog maar één steen weggegooid was. Maar de laatste ronde pakte hij "slechts" twee punten waardoor hij genoegen moest nemen met een vierde plaats. Wie wel de maximale score van 16 punten in de wacht wist te slepen was Martin van Thiel. Op het podium kwam hij twee charmante dames tegen namelijk Diana Westdijk (2e) en Leni Janssen (3e). Harry Kal, winnaar van de 2018 editie was speciaal gebleven om zijn wisselbokaal aan Martin over te dragen. Voor de spelers van Schoon Spel waren er vooral veel middenmoot plekken. Anja B. 20e, Mattheu 25e, Joop 27e, Franka 31e, invaller Sonja 35e en Dimphy 36e. Cisca kwam niet verder dan plek 46, wat nog altijd een stukje beter was dan Sohana 64e en Anja O. (winnares in 2017) 67e en voorlaatste. 

Het mooiste moment van de dag was, voor deze ietwat emotionele schrijver, na afloop van de laatste ronde. Met medewerking van alle deelnemers en de niet aflatende inzet van de vrijwilligers van zowel Schoon Spel als ook Wijkcentrum Schadewijk was binnen een half uur de hele speelzaal weer opgeruimd. Op de eerstvolgende clubavond zal iedereen daarvoor persoonlijk bedankt worden.

<Terug>