Skôn Spel toernooi staat als een huis

De dagen voorafgaand zijn altijd stressvol. Niet dat er nog van alles geregeld moet worden maar die, blijkbaar, onvermijdelijke afzeggingen op het laatste moment. Vrijdagochtend twee gevalletjes covid en later die dag nog een afmelding wegens privé omstandigheden. Gelukkig was een reservespeler, die eerder al was geregeld om in te vallen, toch weer bereid uit te stappen. Dus met één tafel minder begon zaterdagochtend het billenknijpen. Zou verder iedereen wél komen of zijn er toch nog "no showers". Dat laatste leek het geval. De voicemail van de missende deelnemer was al helemaal vol gescholden toen bleek dat ze toch aan een tafel zat. Het toernooi kon beginnen.

Er is een ongeschreven regel dat je je eigen toernooi niet behoort te winnen. Daar hebben de competitie spelers van Schoon Spel zich prima aan gehouden. Met een uiteindelijke 17e plek eindigde Sohana als hoogste van onze club. Anja O. (24e), Olav (27e) en Cisca (28e) volgden op korte afstand. Het toernooi werd gewonnen door "good old" Pauline van der Linden. Met trots ontving ze de wisselbokaal van haar clubgenoot Menno van Lienden die de 2021 editie op zijn naam had geschreven. Daarmee bleef de titel bij de Rotterdamse ENMV. 

Bij de recreanten was de afspraak over eigen toernooien blijkbaar niet helemaal doorgedrongen. Sjannie nam na de eerste ronde meteen de vijfde plek in. De tweede verliep wat geruisloos maar na de derde ronde stond Sjannie gewoon derde. Het zal toch niet gaan gebeuren? Inderdaad, het ging niet gebeuren. Met nul tafelpunten was een uiteindelijke 6e plaats haar deel. Maar met een geweldige eindsprint eindigde Marlies wel als 7e. Voor de overige drie Schoon Spel'lers (Joop 17e, Kees B. 19e en Trees 23e) was het een wedstrijd om ervaring op te doen. Winnaar werd Kris van Kessel van de Gouden Draak. Daarmee mag hij zich tevens Nederlands Kampioen MCR bij de recreanten noemen.

Als organiserende vereniging kunnen we terug kijken op een geslaagde wedstrijd. Vrijdag avond om 23:00 hebben we de zaal binnen het uur helemaal ingericht. Dat kwam door de vele vrijwilligers, waaronder ook een paar Duitse deelnemers die bij Dimphy onderdak hadden gevonden.

<Terug>