16-03-19 Regelmatig staan ze bij je aan de voordeur. Studenten die je een abonnement of contract aan willen smeren. Een krant, een tijdschrift, sportschool, kerstkaarten, energie leverancier en noem verder maar op. Meestal duik ik achter de bank en doe ik alsof ik niet thuis ben. Maar misschien heb ik daardoor wel hele mooie aanbiedingen gemist. En sinds gisteren ga ik daar steeds meer aan twijfelen. Bij mij is sinds het Reus van Rotterdam Toernooi het gevoel ontstaan dat je een abonnement kunt nemen op toernooi overwinningen. Want het is nu voor de derde keer op rij dat de Belgische Sophie Kemper dit toernooi wint. De organisatie had er werkelijk alles aan gedaan om deze trilogie te voorkomen. Sabotage, afpersing, bedreiging, intimidatie en haar vragen als EMA waarnemer op te treden. Werkelijk niks heeft geholpen. En zo stond na afloop een volle zaal deze sympathieke Belgische weer te feliciteren met haar verdiende, derde zege.

De spelers van Schoon Spel speelden op de achtergrond een bescheiden rol. Met acht punten op de 27e plaats leverde Dimphy nog de beste prestatie. Mattheu (42e), Olav (44e) en Anja O. (47e) haalden ieder zeven punten. Franka (60e) en Anja B. (71e) liepen een beetje tot ver achter de fanfare aan, die bestond uit 76 spelers. Bij de recreanten haalde het jonge, aanstormende talent Sjannie een hele mooie 8e plaats. Voor de kersverse clubkampioen, Ada, was er dit keer geen eer te behalen. Met een 35e plaats uit 44 deelnemers was het maar behelpen. 

De afvaardiging van Schoon Spel bestond uit acht personen. Het lijkt erop dat het enthousiasme weer wat terug komt. We gaan er alles aan doen om dit aantal verder uit te bouwen.

<Terug>