Hendrik-Ido-Ambacht, 23-sep-2023 - Soms heb je van die toernooien dat niks lukt. Als dat het geval is hoop je maar dat je clubgenoten wel iets  presteren. Maar als zelfs dat ijdele hoop blijkt te zijn dan is er nog maar één oplossing: Azijn pissen. Daar gaan we.

Wat een ***-toernooi is dat Tsumo Ura Dora. Je hebt alleen maar tegenstanders die kleine handen spelen (30 met 1). En dan barsten ze ook nog eens van het geluk door zelf de winnende steen te pakken. Ze snappen er geen *** van. Bij alles moet je helpen met tellen. En ik ben *** oost dus help ik mezelf het ravijn in. 

Nou als dit de norm is van dat *** riichi laat dan maar lekker zitten. Ga ik voortaan wel de tuin doen. Dan moet je ook nog voor dag en dauw op om dat hele *** stuk te rijden. En waarvoor? Om je de hele dag te zitten ergeren aan die *** tegenstanders.

Gelukkig zat het organisatorisch prima in elkaar. Twee charmante dames achter de inschrijftafel. Twee kanjers achter de jurytafel waarmee de tussenstanden binnen seconden te zien waren. En natuurlijk "good old" Janco Onnink die alles met de nodige humor aan elkaar praatte. Tenslotte dient de heerlijke lunch nog even genoemd te worden.

Schoon Spel deed mee met maar liefst 5 leden. Met een 20e plek was Foppe nog de beste Schoon Spel'ler, net voor Jacqueline Oudshoorn (22e) en Dimphy van Grinsven (23e). Na een hele tijd niks komen we plots Olav Sommers op de 37e plek tegen, nog net boven Sonja Meulendijk (45e) die welgeteld nog drie spelers onder zich wist te houden. <terug>