Berghem, 03-jun-2023 - Het was de laatste keer dat Foppe en Anneke een toernooi organiseerden namens riichiclub Niji. Na jaren van hard zwoegen laten zij een gezonde club achter waar het nieuwe bestuur probleemloos kan instappen. Het Oranda Saikou 2023 kan prima als blauwdruk dienen voor de vele wedstrijden die nog gaan komen.

En over Oranda Saikou (Nederlands Beste) gesproken. De 2023 editie gaat de boeken in als bijzonder geslaagd. Voor een eendaags toernooi was het aantal van 52 deelnemers goed aan de maat. Maar als je dan vervolgens kijkt hoeveel mensen vanuit het Franstalige deel van België de reis hadden ondernomen mag je gerust stellen dat het aantal Nederlanders een beetje teleurstellend was. Dat neemt overigens niet weg dat het podium er overwegend vertrouwd uit zag.

Op de derde plaats zien we Hanneke "alles of niks" Morel. Deze jonge pensionado verteert haar vele vrije tijd blijkbaar bijzonder goed. De tweede plaats was voor Eveline Broers. Na een onrustige periode met grote persoonlijke tegenslagen lijkt zij weer in rustiger vaarwater te zijn beland. Maar "Nederlands Beste" werd Léonie Sérrier, een jong meiske uit het Wallonië. Op eerdere toernooien viel ze alleen op door haar charmante voorkomen en ingetogen houding. Maar daar was dit weekend geen sprake van. Aangespoord door haar vele clubgenoten ging ze helemaal uit haar dak. En terecht natuurlijk. Een MERS-toernooi winnen doe je tenslotte niet elke dag.

Naast al dit "geweld" rondom het podium waren er ook een behoorlijk aantal Schoon Spel'lers actief. Bij broer Olav (11e) en zus Sonja (12e) was er op de ranking nauwelijks een verschil te zien. Dimphy (23e) eindigde in de middenmoot. Dat geldt niet voor Sohana (39e) en Chris (41e) alhoewel laatstgenoemde nog als excuus kon aanvoeren dat hij een slechte nacht had gehad omdat hij lek was gestoken door de muggen.

<terug>