Vogelenzang, 13 apr 2024 en Pijnacker, 20 apr 2024 - De afgelopen twee weekends waren er twee MCR toernooien. Eén gloednieuwe die pas voor de derde keer is gespeeld (Paarse Draak) en ééntje met een enorme traditie (Reus van Rotterdam). 

Eerst maar even naar Vogelenzang. Een prima verzorgd toernooi met slechts één beperking. En dat is de ruimte. Die is gewoon te klein om een Nederlands toernooi te organiseren. Bij de recreanten waren er 40 deelnemers waaronder welgeteld 0 (nul) leden van Schoon Spel. Het veld bij de competitie behelsde 44 spelers waarbij Jacqueline net een top-10 plek mis liep (21e) en Olav toch nog drie tegenstanders achter zich wist te laten. Hoera!

Dan door naar Pijnacker. Het lijkt alsof de Reus van Rotterdam verdwaald is. Maar de waarheid is dat locatie's in Rotterdam onbetaalbaar zijn geworden. Gelukkig is ENMV niet voor één gat te vangen en hebben ze een uitstekend alternatief gevonden. Bij de recreanten waren er 32 deelnemers waaronder welgeteld 0 (nul) leden van Schoon Spel. Het speelveld bij de competitie met 72 spelers inspireerde blijkbaar wel. Terwijl Jacqueline de grauwe middelnoot achter zich kon laten met een keurige 25e plek ging Olav weer eens ouwewets los. Zonder aanvaringen, discussies, beledigingen en sneren worstelde hij zich naar een voortreffelijke 7e plek. Chapeau.

Nog even een redactionele opmerking vanuit het zonovergoten en pittoreske Nistelrode. Beste clubgenoten, wij zijn altijd verheugd tijdens onze toernooien als er veel deelnemers zijn. Het is daarom best wel aannemelijk dat andere clubs dat ook zijn bij hun wedstrijden. Laten we die mensen niet langer teleurstellen zodat ze voortaan meer dan twee deelnemers van Schoon Spel mogen verwelkomen, ook al zijn die toernooien wat verder weg. Kom op, we kunnen het!

<terug>